Back to top

Reus demana més recursos pel PLASEQTA

El govern català va aprovar que les emergències químiques es puguin gestionar des d'un pla de seguretat al territori, però segons l'alcalde, Carles Pellicer, no hi ha recursos.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, lamenta que no s'hagi escoltat la ciutat en el debat posterior a l'accident d'IQOXE al voltant de la seguretat en l'àmbit químic. Aquest dijous fa un any de l'explosió al polígon sud de Tarragona i el batlle lamenta que no hi hagi dotació de "recursos suficients per millorar la seguretat del territori". De fet, Pellicer ha reclamat més seguretat a la ciutat. 

I és que Reus no es troba en l'àmbit directe d'actuació en cas d'emergència química, sinó que es troba a la segona corona. D'aquí que no hi hagi sirenes al municipi per alertar la població en cas de crisi als polígons. Pellicer va reclamar la instal·lació de sirenes i aquest dimecres ha explicat que se'n podria ubicar una al terme però no abans de dos anys. "Exigim el dret a sentir-nos segurs", ha conclòs. 

Pellicer també lamenta que no s'hagi escoltat el clam unànime del territori que reclama gestionar el PLASEQTA, el pla d'emergències del sector químic, de forma directa. Existeix el document que així ho contempla però segons Pellicer, no hi ha recursos per impulsar-lo. 

Paraules clau:

Notícies relacionades