Back to top

Reus destina els Fons Next Generation a projectes de mobilitat sostenible

Amb la inversió de 7,3 milions d'euros s'acceleraran projectes com la implantació de zones de baixes emissions, plans de pacificació del trànsit, més carrils bici, conversió de vials en zones de vianants o la implantació del projecte de bicicleta compartida

L'ajuntament de Reus podrà avançar amb projectes de mobilitat sostenible gràcies als Fons Next Generation. Entre aquests, hi ha la implantació de Zones de baixes emissions a la ciutat amb un sistema complet de punts de control que comprovarà l'etiqueta ambiental dels vehicles i càmeres de mesurament i monitoratge del trànsit, així com accions complementàries com sensors de qualitat d'aire i soroll. També s'executaran quatre carrils bici: un des de la plaça de les Oques a la Universitat, un altre a l'avinguda de Tarragona, un de l'avinguda Bellissens i del carrer Astorga, i un últim de les avingudes Falset i Salou.

A més, hi haurà conversions en zones de vianants, com la primera i la segona fase del raval de Santa Anna i el carrer de Salvador Espriu, i la remodelació del pont d'accés al barri Gaudí. Pel que fa al raval, les obres avancen a bon ritme. La primera fase està quasi finalitzada i ja s'està apunt de tancar el projecte executiu de la segona.

També es pacificarà la circulació a l'avinguda de Tarragona i el carrer d'Estanislau Mateu i Valls amb la implantació d'una nova rotonda d'accés a la urbanització Mas Carpa. Finalment, Reus comptarà amb un projecte de bicicletes compartides amb l'objectiu de facilitar i promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport saludable i ambientalment sostenible.

Una inversió total de 7,3 milions d'euros

Tot això serà possible gràcies als Fons Next Generation, que aportaran 4,7 milions d'euros, cofinançats per una aportació municipal d'1,6 milions d'euros i un milió d'euros extres que s'obtindran de l'estalvi net generat per l'entrada dels fons i per recursos propis que ja estaven previstos destinar al pla d'inversions.

Uns projectes on s'ha intentat prioritzar el seu alt grau de maduresa, que ajudessin a reduir les emissions contaminants i graus d'efecte hivernacle i que impulsessin la cohesió social i la igualtat de gènere.

No tots els projectes s'han aprovat

Els projectes presentats per l'Ajuntament de Reus han rebut molt bona puntuació i de fet, han quedat per davant de moltes altres ciutats referents en mobilitat com són Madrid, València, Vigo o Bilbao. Reus ha estat la 12a ciutat millor puntuada, de les 178 sol·licituds subvencionades i de les 275 presentades.

Tot i això, no tots els projectes inclosos en la convocatòria han estat aprovats, però l'Ajuntament ha assegurat que els executarà amb recursos propis i amb l'estalvi generat gràcies als projectes que sí que han rebut finançaments i que estan inclosos en el Pla d'Inversions del 2022.

Paraules clau:

Notícies relacionades