Back to top

Reus destinarà 425.000 euros a soterrar les torres d’El Pinar

L'Ajuntament continua negociant amb el Govern català perquè torni a incloure el soterrament de les torres al Pla de l’Energia de la Generalitat de Catalunya i la doti de pressupost corresponent per al seu cofinançament

L'Ajuntament de Reus vol tirar endavant el soterrament de la línia elèctrica d'alta tensió que passa per l’avinguda de les Torres de la urbanització El Pinar, i ha incorporat una partida de 425.000 euros per al cofinançament de les obres a l’expedient del pressupost municipals de 2023. L’import pressupostat correspon a la primera anualitat d'una despesa plurianual.

El Parlament de Catalunya va acordar el passat mes de març instar al Govern de la Generalitat a donar suport als veïns, i impulsar la negociació amb administracions i operadores per buscar opcions de finançament i solucions tècniques "per iniciar les obres de forma urgent i, en qualsevol cas, amb l'objectiu de fixar abans d'acabar l'any un calendari per la seva execució".

Segueixen les negociacions

L'Ajuntament continua negociant amb el Govern català per tal que aquest torni a incloure l’actuació al Pla de l’Energia de la Generalitat de Catalunya i la doti de pressupost corresponent per al seu cofinançament.

Una vegada adquirits els compromisos pressupostaris, es podrà signar el conveni a tres bandes, entre els dos ajuntaments afectats (Reus i Castellvell) i Endesa, per a l’execució de les obres.

Paraules clau:

Notícies relacionades