Back to top

Reus destinarà 460.000€ a la reactivació empresarial

L'Ajuntament de Reus obrirà dos programes d'ajuts per a la dinamització del sector empresarial amb l'objectiu de pal•liar els efectes econòmics de la covid-19 a empreses i autònoms de la ciutat.

A través de la regidoria d'Empresa i Ocupació, el consistori de reus convocarà dos programes d'ajuts per a la dinamització del sector empresarial de la ciutat, finançat a través del Pla per a la Reactivació Econòmica i Social impulsat per combatre els efectes de la pandèmia de la covid19.

Subvencions per pal·liar els efectes de la covid19

El gruix més important són les ajudes del programa destinat a les empreses i autònoms de la ciutat, amb un import total de 400.000 euros, ampliable a 500.000. i que té dues línies de subvenció; una per a les empreses obligades a suspendre la seva activitat durant l'estat d'alarma i l'altre per a l'adaptació dels negocis a les mesures decretades.

  • Ajuts a les empreses obligades a suspendre la seva activitat per la COVID19: Aquesta línia s’adreça a les empreses i autònoms de la ciutat de Reus han vist la seva activitat empresarial greument afectada i disminuïts els seus ingressos per l'estat d'alarma decretat arran de la COVID19. La quantia de la subvenció variarà entre els 1.000 i els 1.500 euros.

Podran ser beneficiàries les que compleixin com a requisit general que el percentatge d’ingressos s’hagi vist reduït en el segon trimestre del 2020 en un 50% respecte el  mateix període de l’any anterior. En el cas que tinguin una antiguitat inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de la facturació mensual des de l’alta de la seva activitat. Les despeses subvencionables són el lloguer del local, la seguretat social, llum, aigua, gas, telefonia i Internet, alarma i gestoria.

cartell dels ajuts per a pal3liar els efectes de la covid19 de la regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus
  • Ajuts a les empreses per l’adaptació del negoci a les mesures decretades per cada sector: S’adreça a les empreses i autònoms de Reus, que hagin fet inversions en la seva activitat empresarial per tal d’adaptar-la a les mesures decretades per la COVID19 per cada sector.

Per optar a les ajudes els negocis cal que hagin realitzat una inversió mínima de 400 euros en despeses subvencionables. L’ajut es distribuirà de forma proporcional entre tots els concurrents amb un import del 80% de la inversió realitzada i per un import màxim de 500 euros.

Subvencions a empresaris i emprenedors

El segon programa va dirigit a afavorir la creació de noves empreses a la ciutat. Dona continuïtat a les línies de subvencions que l'Ajuntament convoca des de 2017 i està dotat amb 60.000 euros. La convocatòria planteja les següents línies de subvencions:

  • Foment a la creació i establiment d’empreses a Reus. Destinada a les empreses de recent creació amb un establiment a Reus i que realitzin una inversió mínima de 10.000 euros per la seva posada en funcionament.
  • Foment al manteniment d’un establiment o negoci a través d’un traspàs. Per a les empreses establertes a Reus, que adquireixen un negoci ja en funcionament, que continuïn la seva activitat econòmica en el mateix establiment i que hagin realitzat una inversió mínima de 10.000 euros en despeses subvencionables.

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades