Back to top

Reus dona la benvinguda al Rei Carnestoltes

Amb diferents actes a càrrec de la companyia teatral Gata Borda a la plaça Mercadal

Com cada Dijous Gras, l'arribada del Rei Carnestoltes ha anat acompanyada de diferents actes culturals i tradicionals, que enguany s'han hagut de celebrar a les portes de l'Ajuntament. Aquest canvi s'ha produït a causa de la pista de pàdel que ocupa durant aquests dies la part central de la plaça del Mercadal.

Els actes van començar amb la Germandat dels Set Pecats Capitals, que va organitzar la Cerimònia d'Espargiment de l'Esperit Carnavalesc. El van seguir diferents actuacions a càrrec de la companyia teatral la Gata Borda, en els quals van participar, entre altres, el Bou de Reus, el Ball de Prims, el Ball de Bastons o la nova Moixiganga. El discurs de l'obra per presentar el Rei Carnestoltes va estar ple de sàtira dirigida a la plana política municipal i catalana i va acabar amb una guerra de confeti.

El d'ahir va ser un dels pocs actes de Carnaval que se celebraran enguany a la ciutat, després que tant les rues de lluïment, com els balls i l'exproProfit s'hagin ajornat fins a l'any vinent.

Paraules clau:

Notícies relacionades