Back to top

Reus dóna la benvinguda als infants sahrauís

El Projecte Vacances en Pau dóna l'oportunitat a nens i nenes del Sàhara a passar dos mesos a diferents municipis de Catalunya. Avui s'ha donat la benvinguda als infants que Reus acollirà aquest estiu. El programa els hi proporciona una estada lluny de la dura situació als campaments del desert a la vegada que formen llaços entre les famílies que els acull.
Reus dóna la benvinguda als infants sahrauís

Un any més Reus acull infants procedents del Sàhara per tal de proporcionar-los una estada tranquil·la fora de la situació que viuen al seu país d'Origen. Enguany un nen i una nena provinents dels campaments de refugiats de Tindouf passaran dos mesos a la capital del Baix Camp on conviuran amb dues famílies reusenques.

Guillem Rojas és el fill gran d'una de les famílies d'acollida i explica que "els meus pares van decidir acollir un nen sahrauí aquest estiu i a la Noemí i a mi ens va semblar molt bé. Aquests dies ja hem jugat molt, hem anat a la piscina i hem fet moltes coses junts. Ens ho hem passat molt bé".

Algunes famílies d'acollida fa prop de dues dècades que obren les portes de casa seva al poble Sahrauí. Un cop aquí els hi proporcionen esbarjo i atenció mèdica i en molts casos s'acaben formant vincles més enllà del que dura l'estada.

La Paquita Ferran fa prop de 25 anys que acull nens i nenes d'aquest programa i explica que "una noia que vaig tenir fa prop de 25 anys que va venir i encara em truca. Em diu que m'estima molt i em diu iaia. És molt bonic tot plegat".

El projecte Vacances en Pau es coordina a través de l'Associació Hammada i la Delegació del Front Polisario de Catalunya. A través d'aquesta iniciativa es vol fomentar l'apropament entre el poble sahrauí i el nostre país així com formar llaços de solidaritat entre les dues comunitats.

Maria Dolors Sardà és regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Reus i explica que "penso que el que diu el lema, Vacances en Pau està molt encertat. Tenir unes vacances diferents, en un entorn diferent, per fugir d'aquest ambient trist, d'aquest ambient de guerra, del desert...".

La Iman i l'Ahmed van arribar el passat 27 de juny a la ciutat i tornaran a casa seva el proper 2 de setembre.

Paraules clau:

Notícies relacionades