Back to top

Reus dóna suport a les famílies que han patit una mort gestacional o perinatal

L'Ajuntament de Reus, el col·lectiu Dol d'Estels i l'Hospital Sant Joan de Reus realitzaran diverses accions per recolzar el dol de les famílies

Reus tindrà un programa de suport a les famílies que han patit una mort gestacional o perinatal. L'Ajuntament de Reus, el col·lectiu Dol d'Estels; l'Hospital Sant Joan i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya impulsen aquest nou projecte que pretén donar suport i recolzar les famílies que han patit una pèrdua d'aquest tipus.

Sovint, les famílies que pateixen la mort d'un infant durant els primers moments de vida o durant la gestació, han de patir el procés de dol sols i sense suport.

Per això mateix, l'ajuntament, a través dels Serveis Funeraris del Baix Camp, juntament amb el col·lectiu Dol d'Estels, l'Hospital Sant Joan i el Col·legi de psicologia han plantejat diverses accions per donar suport al dol d'aquestes famílies.

Accions

D’aquesta manera, s’ha previst la creació d’un espai de memòria col·lectiva al cementiri de la ciutat. També es crearà un llibre de memòria a l’Arxiu Municipal on les famílies podran enregistrar aquests infants, que no poden constar al Registre Civil, i donar-los un reconeixement.  

A l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus s’establirà un servei d’informació i/o acompanyament en tot el procés, des del moment en que s’informa una família fins el naixement-mort de l’infant, tant des de la vessant dels professionals de la psicologia com del procés de comiat i gestió del dol.

A més a més, el projecte vol que des de Reus es reconegui i es parli del dol gestacional i perinatal, donant visibilitat a nivell social a aquest realitat, i  facilitant l’estructura participativa per donar veu a les famílies que travessen el dol per la pèrdua del seu nadó, siguin quines siguin les setmanes d'embaràs.

Paraules clau:

Notícies relacionades