Back to top

Reus encarrega un Pla de Seguretat Local

La Junta de Seguretat Local ha constatat la reducció de delictes durant la pandèmia. El que sí que ha incrementat és les queixes per soroll a les nits, fruit segons les autoritats d'una major sensibilitat ciutadana.

Aquest dijous s’ha reunit la Junta de Seguretat Local de Reus. Una trobada dels diferents cossos i forces de seguretat que comparteixen les dades i analitzen la situació a la ciutat. Segons les dades la ciutat és segura i la gran majoria de delictes han baixat respecte el 2019, quan es va celebrar la darrera junta. L'Ajuntament ha anunciat que es redactarà un pla local de seguretat. 

Es tracta d'un conjunt d’eines per incrementar la seguretat a la ciutat. Un pla que buscarà millorar la seguretat pública, l’adequació i l’eficiència de les actuacions policials i també la comunicació amb la ciutadania. 

Increment de les incidències amb patinets

La Junta ha servit també per constatar la reducció dels fets delictius. Ha caigut, per exemple, un 10% els robatoris i els atemptats al patrimoni. També han caigut les incidències al trànsit, per bé que ha incrementat les actes aixecades pel mal ús dels patinets elèctrics. Un creixement evident tenint en compte també la popularització del seu ús els darrers anys. 

Evolució dels delictes a Reus

Les dades aportades pels Mossos d’Esquadra (comparativa gener-agost 2019 i gener agost 2021), constaten una reducció del 7,8% del número de delictes. Per tipologies penals:

  • Els delictes contra el patrimoni baixen un 13% (de 3.791 a 3.298). Representen el 77% del total i són principalment, furts, danys, estafes digitals; i en menor mesura, robatoris a l’interior de vehicles, robatoris amb força a domicilis, etc...
  • El delictes contra la seguretat viària pugen 65,5% (de 145 a 240), com a conseqüència de més controls de trànsit per fer complir amb les resolucions durant la pandèmia.
  • Els delictes contra l’ordre públic pugen un 48,9% (de 45 a 67), principalment per delictes de desobediència vinculats a la pandèmia.
  • Els delictes contra la persona, baixen un 3,7% (de 547 a 527).
  • Els delictes contra la salut pública pugen 31,3% (de 32 a 42).
  • Els robatoris amb força s’han reduït en un 10,2% (de 832 a 747.
  • Els robatoris amb violència han baixat un 25,8% (de 209 a 155).

Paraules clau:

Notícies relacionades