Back to top

Reus enceta la Diada amb l'ofrena floral

La plaça del Baluard ha acollit entitats i institucions del territori per a inaugurar la Diada Nacional de Catalunya a la capital del Baix Camp

La Diada de l'11 de setembre s'ha estrenat a Reus amb l'ofrena floral a la plaça del Baluard. Unes dues-centes persones s'han aplegat al centre de Reus per a viure aquest acte commemoratiu, als peus de la placa que homenatja els reusencs que van perdre la vida durant la guerra de Successió. 

L'acte ha estat amenitzat per les veus de l'Orfeó Reusenc i les melodies del Quartet Floral, amb un parlament inicial de l'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, i la glossa de la Diada d'enguany, a càrrec de Fina Masdéu Abril, doctora en Filologia Catalana i coordinadora del col·lectiu Reusenques de Lletres. En el seu parlament, Masdéu ha volgut reivindicar l'agrupació de dones del qual forma part, ja que enguany està d'aniversari. Alhora, ha fet referència a la importància de la llengua catalana i que autors i artistes la continuïn utilitzant i defensant. 

Una vegada acabats els parlaments, els assistents han gaudit de l'actuació del Ball d'Homenatge en honor de la Diada Nacional de Catalunya. Un ball que tradicionalment es fa descalç i que ha estat interpretat per Laura Roig.

Les entitats de la ciutat han pogut, finalment, entregar les seves ofrenes a l'escenari, on una pila de flors s'hi han anat acumulant. L'última entitat en fer l'ofrena han estat els Xiquets de Reus, que han culminat l'acte amb un pilar. Com és tradició, l'ofrena ha acabat amb el cant de 'Els Segadors'. 

Paraules clau:

Notícies relacionades