Back to top

Reus Energia ja pot operar al mercat elèctric

Entre el més destacat d'aquest any d'activitat hi ha la posada en funcionament de sis noves instal·lacions fotovoltaiques als edificis municipals i la redacció de dotze projectes per posar-ne en marxa de noves

Reus Energia tanca el seu primer any d'activitat completant els tràmits per a convertir-se en comercialitzadora elèctrica. La iniciativa municipal ha posat en funcionament sis noves instal·lacions fotovoltaiques als edificis municipals i ha redactat dotze projectes per posar en marxa noves instal·lacions pròximament. Unes instal·lacions que, a curt termini, generaran anualment gairebé 4 mil megawatts hora any, el que equival a 1.200 llars amb un consum mitjà.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és que en un futur ben proper es pugui subministrar també a les llars i comerços reusencs, no amb comptadors de llum sinó amb els autoconsums compartits a través de les illes energètiques. La prova pilot es farà al barri Gaudí.

Benefici econòmic i estalvi

Amb tot, Reus Energia podrà proveir-se al mercat lliure, complementant les fonts de generació pròpies. Això suposarà un benefici econòmic i un estalvi. Per portar-ho a terme, es licitarà al primer semestre de 2023 el sistema informàtic i el servei de suport per poder operar al mercat elèctric.

Paraules clau:

Notícies relacionades