Back to top

Reus Energia pot controlar en temps real l'estat de les instal·lacions fotovoltaiques

El sistema, que pròximament serà públic, pot quantificar la producció d'energia i el consum dels edificis per afavorir l'estalvi energètic de la ciutat.

Amb la voluntat de controlar a temps real les instal·lacions fotovoltaiques que hi ha instal·lades arreu de la ciutat, Reus Energia ha implantat un sistema de monitoratge. Es tracta d'un aplicatiu que permet traduir en dades  l'energia que s'està generant en els edificis municipals que ja estan en funcionament com són les escoles Doctor Alberich i Casas, La Vitxeta, Pi del Burgar, Rubió i Ors i Isabel Besora.

Més enllà de les estadístiques, aquest sistema també permet fer prediccions, és a dir, en funció de la climatologia i de la quantitat d'hores de sol, preveure quina és la quantitat d'energia amb la qual es podrà comptar.

En un futur serà una eina accessible a tothom

Pròximament, aquesta informació que ara és d'ús privat, serà una eina pública per tal que la ciutadania pugui consultar la informació a través del web de Reus Energia. A més, aquest mateix sistema s'anirà incorporant a les properes instal·lacions fotovoltaiques que es vagin posant en marxa entre les quals es troben el Mercat Central, Redessa i el Pavelló Olímpic Municipal. 

Paraules clau:

Notícies relacionades