Back to top

Reus engega un nou procés participatiu per als Plans de Feminisme i Diversitat Sexual i de Gènere

En les pròximes setmanes s'obrirà una enquesta i també es faran tallers i debats per a perfilar els nous Plans del consistori.

L'Ajuntament de Reus engega dos nous processos participatius per a elaborar els nous Plans Municipals de Polítiques Feministes, per una banda, i el de Diversitat Sexual i de Gèneres de la ciutat, d'altra banda.

De fet, la primera fase començarà el pròxim dilluns, 17 d'octubre, a través d'una enquesta on es tractaran qüestions de la salut, l'educació, el món laboral, usos del temps, cures, violències, cultura i participació i compromís polític. Més endavant també es duran a terme tallers i debats. Són dos plans diferents que el consistori ha decidit impulsar en paral·lel perquè, tot i tenir realitats diferents, la problemàtica ve d'un mateix punt: l'heteropatriarcat.

Tallers i debats

A l'enquesta en línia hi podrà participar qualsevol persona de 14 anys o més perquè pugui fer arribar les seves propostes d’acció. Estarà obert tant a persones empadronades a Reus com a persones que no ho estiguin, i que desitgin participar-hi per tenir altres vinculacions amb el municipi.

A banda, també hi haurà tallers i debats entre altres activitats on la ciutadania hi podrà participar. 

  • 1 taller participatiu per elaborar les diagnosi (3 de novembre a les 17,30h al Casal de les Dones)
  • 2 tallers participatius sectorials per elaborar la diagnosi (només pel Pla de Polítiques Feministes).
  • 1 taller participatiu per fer els plans d’acció (21 de febrer a les 17,30h al Casal de les Dones)
  • Entrevistes a persones clau
  • Aportacions a través de la plataforma Reus Participa (http://participa.reus.cat)  (finalització el 30 de novembre)

A partir de tot aquest treball es redactaran dos informes, un de diagnosi que contindrà les necessitats detectades i un pla d’acció a partir de les aportacions rebudes, que seran la base per a l’elaboració dels dos plans.

Paraules clau:

Notícies relacionades