Back to top

Reus engega una campanya per conscienciar de la vulnerabilitat dels vianants

La Guàrdia Urbana intensificarà la vigilància establint punts de control per vetllar pel compliment de la normativa i denunciarà les infraccions detectades

La Guàrdia Urbana de Reus porta a terme entre els dies 14 i el 20 de març una nova campanya de seguretat viària, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, orientada a assegurar la seguretat dels usuaris més vulnerables de la mobilitat: els vianants. La nova campanya de control i vigilància abastarà tot el territori català.

D'entre les conductes per les quals el cos municipal de seguretat vetllarà pel seu incompliment hi ha, principalment, les relacionades amb:

  • Estacionar en un pas per a vianants.
  • Avançar en passos de vianants.
  • No detenir-se, el conductor d’un vehicle, podent fer-ho sense perill, davant el llum groc no intermitent d’un semàfor.
  • Circular en vehicle de mobilitat personal o bicicletes per carrils bici, zones de vianants i voreres habilitades sense respectar la preferència dels vianants.

El cos municipal de seguretat intensificarà la vigilància a les vies i establirà punts de control per vetllar pel bon comportament en la conducció i el compliment de la normativa, i denunciarà les infraccions detectades.

La campanya té el doble objectiu de prevenir les actuacions que poden posar en risc als vianants i, alhora, conscienciar tots els usuaris de la via pública que els elements més vulnerables són les persones que ciorculen a peu.

Paraules clau:

Notícies relacionades