Back to top

Reus, epicentre de la mobilització de l'esquerra independentista al Camp

Ha estat una manifestació pacífica que ha finalitzat al Fossar Vell amb els parlaments polítics.

Onze de setembre i, un any més, la Diada Nacional de Catalunya a Reus ha estat marcada per l’ofrena floral del matí, però també per la manifestació de l’Esquerra Independentista del Camp de Tarragona, a la tarda. L'inici de la mobilització s’ha produït al Mercat Central de Reus, prop de les vuit del vespre i sota el lema ‘Fins a Vèncer’. L’esdeveniment ha aplegat al voltant de dos mil persones, segons l'organització, que, després de dos anys de restriccions en la celebració, han volgut sortir al carrer per reivindicar la lluita independentista, en el marc d’aquesta festivitat.

La portaveu de l'acte i militant d'Endavant, Marta Benosa, ha explicat a Canal Reus que, cinc anys després de l'1 d'octubre de 2017, cal treure'n l'aprenentatge que "la independència no es pot aconseguir a través dels partits i les institucions, sinó que ha d'assolir-se amb la lluita del poble als carrers".

diada 2022

Del Mercat al Fossar Vell, per la independència

La manifestació pel centre de la capital del Baix Camp ha transcorregut de forma pacífica. Pels carrers s'han anat enganxant rètols amb frases com "compartim la llengua, unim la classe", i també s'han pogut sentir alguns crits habituals com el d' "els carrers seran sempre nostres" o "u d'octubre, ni oblit ni perdó".

En arribar a la fi de la ruta, al Fossar Vell, s’ha donat pas a l’acte polític, amb els seus corresponents parlaments. La diputada de la CUP al Parlament, Laia Estrada, ha parlat de "ràbia" dins del moviment independentista. Un sentiment que, segons ha explicat als assistents a la mobilització, es deu a "taules de diàleg que no van enlloc i partits que prediquen la DUI amb una mà i pacten amb el govern de Madrid amb l'altra". Ha tancat l'acte amb un: "No podrem aconseguir la independència sense matar la dinàmica del processisme".

diada 2022

Paraules clau:

Notícies relacionades