Back to top

Reus estrena una Gimcana de les Llengües amb premis

Per què els vampirs no porten xandall? Aquesta és una de les preguntes que podrien aparèixer a la Gimcana de les Llengües, una iniciativa que impulsa a partir d'aquest dilluns el Consorci per a la Normalització Lingüística i la regidoria d'Ensenyament. Entre els participants que obtinguin més punts, es repartiran una sèrie de premis en forma de vals per compres als centres comercials de la ciutat
La Gimcana de les Llengües comença el dia 30 i s'allarga fins el 5 de març

Utilitzar l'enginy i els coneixements de català té premi a partir d'aquest dilluns a Reus. El Consorci per a la Normalització Lingüística, juntament amb la regidoria d'Ensenyament, estrena a la ciutat una Gimcana de les Llengües. Es tracta d'una de les primeres activitats que s'inclouen en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana i que anima a tots els majors de 16 anys a posar a prova el seu català. A través de cinc preguntes que es formularan del 30 de gener al 5 de març, la ciutadania opta a una sèrie de premis, tal com detalla la directora del Consorci per a la Normalització Lingüística, Anna Saperes. Els premis aniran dels 100 als 400 euros en vals de compra per diferents establiments de la ciutat.

Les preguntes que formaran part de la gimcana tindran diferents graus de dificultat i es podran respondre de forma individual o bé en grup. Hi ha dues maneres de participar, a través del web o bé presencialment en una de les deu urnes repartides per la ciutat. Des del Consorci per a la Normalització Lingüística han trencat el gel amb un exemple: " Per què els vampirs no porten xandall?" La resposta al misteri és que la paraula xandall prové de 'marxant d'alls' i alls i vampirs no lliguen gaire.

Paral·lelament, la iniciativa es nodreix de xerrades amb personalitats destacades de la cultura catalana i exposicions itinerants.

Paraules clau:

Notícies relacionades