Back to top

Reus estudia què fer amb els romanents si el govern central els allibera

L'Ajuntament de Reus suma 2 milions d'euros de romanent de tresoreria que espera poder utilitzar lliurament si el govern espanyol els ho permet.

Després que el govern espanyol hagi anunciat que es redactarà un nou decret al voltant dels romanents de tresoreria dels Ajuntaments, el govern de Reus està a l'expectativa del proper moviment en el tauler d'escacs. De fet, la ciutat ha estat una de les que ha abanderat el moviment municipal que ha aconseguit sumar el front comú que ha permès tombar al Congrés dels Diputats el primer decret plantejat per Madrid. 

Aquest dimarts, al Notícies Vespre de Canal Reus, la regidora d'Hisenda Mariluz Caballero ha explicat la situació. A falta del segon decret i de la lletra petita de com pugui acabar tot plegat, l'Ajuntament està estudiant què fer amb els romanents si finalment els poden utilitzar lliurement. Es plantegen eixugar deute, fer inversions financerament sostenibles o mirar d'ampliar els plans de reactivació econòmica. 

De fet, en un primer moment, els diners dels romanents a Reus, aleshores 2 milions i mig d'euros, havien de servir per a tirar endavant les mesures contemplades en pla de reactivació econòmica que es va redactar per lluitar contra els efectes de la COVID a la ciutat. Després de permetre gastar mig milió en l'àmbit social, el govern espanyol va bloquejar l'ús dels romanents en aquests termes. El govern municipal ha buscat alternatives per poder garantir que les mesures contra la COVID s'apliquin. 

Paraules clau:

Notícies relacionades