Back to top

Reus exporta el Cicle Grans Mestres

Gràcies a un acord entre el Teatre Fortuny i la Fundació ”la Caixa” les obres de teatre es podran veure als centres CaixaForum de Girona, Tarragona, Lleida i Palma

El Cicle Grans Mestres fa un pas endavant fruit d'un acord entre el Teatre Fortuny de Reus i la Fundació "la Caixa", que permetrà dur les obres de teatre als centres CaixaForum de Palma, Girona, Lleida i Tarragona durant aquesta temporada 2021-2022. Així doncs, viatjarà per diferents centres culturals amb l'objectiu d'apropar a l'espectador una selecció dels textos teatrals més importants de la literatura dramàtica universal, recitats per les millors veus i intèrprets d'aquest país.

L'Alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que són les dues institucions que formen el Consorci del Teatre Fortuny han celebrat l'acord de col·laboració amb la Fundació "la Caixa", ja que permet que més persones i de més municipis puguin gaudir de les obres programades pel Cicle Grans Mestres, un cicle dirigit pel reusenc Francesc Cerro Ferran.

Set anys del Cicle Grans Mestres

Des de la constitució del Consorci del Teatre Fortuny, s'ha treballat per fer del teatre una institució viva i de forta projecció cultural, un objectiu que es concreta amb el Cicle Grans Mestres. Des de l'any 2014, el cicle s'ha integrat en la programació artística del Consorci del Teatre Fortuny, amb propostes que es duen a terme de manera continuada i estable, aconseguint consolidar-se com a projecte artístic, amb una gran acceptació del públic i dels artistes que hi participen.

cicle gran mestres 2021 teatre

Amb aquest pas endavant gràcies a la col·laboració de la Fundació "la Caixa" s'ha establert la cessió de tres de les peces teatrals del Cicle Grans Mestres per tal que siguin representades als espais que l'entitat té a Tarragona, Lleida, Girona i Palma, des d'aquest mes d'octubre fins al juny de l'any 2022.

Així, sota el format de teatralització recitada, l'actor/actriu interpretarà una dramatúrgia de cambra elaborada expressament per l'ocasió acompanyada d'un faristol, amb el suport d'una il·luminació i utilitzant una escenografia, la més minimalista possible, acompanyada d'una selecció musical, i d'unes projeccions (audiovisuals) per complementar i estilitzar la proposta.

Paraules clau:

Notícies relacionades