Back to top

Reus fa 'l'índiu' per Sant Pere

A una nit de la revetlla de Sant Pere, el calendari de Festa Major marca que a Reus toca la 'Nit de fer l'Índiu'. Una celebració que, amb només quatre anys de vida, ja és una de les més esperades. Enguany, a més, ha provat amb èxit una nova fórmula: incorporar la Banda Simfònica de Reus en cercavila.
Reus fa 'l'índiu' per Sant Pere

Majestuosa i irreverent, la geganta Índia surt de l'Ajuntament per irrompre en una plaça del Mercadal que ja l'espera i l'acompanya amb aplaudiments. Segons després la seguiran el gegant Indi i l'Àliga. Falta poc per a la mitjanit del 27 de juny i a Reus és la Nit de fer l'Índiu. Un acte que només fa quatre anys que va néixer a la ciutat, però que ja s'ha consolidat al programa de la Festa Major de Sant Pere. "Els elements que surten estan triats expressament perquè sembla que siguin els més protocol·laris i treure'ls de nit en un acte lúdic semblava pràcticament impossible. No sabíem quina seria la resposta, però la gent s'ha fet pròpia aquesta festa, com si ja portés molts anys fent-se" expliquen Benji Gerich, president del Crac, i Xavier Gomis, membre de la Colla Gegantera de Reus. Tant és així que la 'Nit de fer l'Índiu' cada any aplega més gent i de totes les edats.

Enguany l'acte ha incorporat novetats des de diverses vessants. Des de la política, els Avis i Àvies per la Llibertat han obsequiat l'Àliga amb un llaç groc i un mocador demanant la llibertat dels polítics empresonats i a l'exili. Des de la festiva, i amb motiu de Reus Ciutat de la Música, la Banda Simfònica ha portat el ritme a una cercavila que no ha parat d'anar 'in crescendo'.

Seguint la tradició, al capdamunt del Campanaret es preparava l'element del seguici convidat, aquest any, el Ball de Cavallets, que celebren el seu vintè aniversari. Amb una coreografia que la ciutat veia per primera vegada, han desfilat carrer Llovera i Monterols avall per tornar fins a la plaça del Mercadal, on els grallers de Canya d'Or & Brass han posat el punt i final a aquesta festa tant descarada com popular.

Paraules clau: