Back to top

Reus ha atès més de 200 dones per violència masclista aquest 2023

En el marc del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l’Ajuntament de Reus ha publicat un reguitzell de dades que permeten fer una radiografia de la ciutat en aquest àmbit.

A la ciutat de Reus, des del gener i fins al 31 d’octubre d’aquest 2023, s’han atès 224 dones per violència masclista. 44 dones han estat ateses a través de l’Oficina d’Atenció a la Víctima, l’OAV, i 180 s’han derivat al Servei d’Informació i atenció a les Dones, el SIAD.

Pel que fa als atestats policials en matèria de violència de gènere, la Guàrdia Urbana n’ha fet una cinquantena a la ciutat de Reus i els Mossos d’Esquadra, 229. En total, són 279 atestats relacionats amb la violència envers la dona, només aquest 2023.

Si donem una ullada a altres dades, a hores d’ara hi ha 140 ordres de protecció actives. A l’Hospital Sant Joan de Reus, s’ha seguit el protocol de violència de gènere amb 27 dones i prop d’una quinzena han necessitat allotjament d’urgència a la ciutat. Finalment, s’ha produït enguany un feminicidi a la capital del Baix Camp.

Són xifres que, malauradament, continuen sent altes. Però, també són un seguit de dades que posen en evidència la necessitat que hi ha entre les dones reusenques de serveis com el de l’Oficina d’Atenció a la Víctima. Per aquest motiu, aquest dimecres s’ha dut a terme una xerrada explicativa, a la comissaria central de Reus, per exposar i desenvolupar el funcionament d’aquest acompanyament.

Més de 89.000 denúncies en l'àmbit laboral arreu de l'Estat

Els sindicats també s'han sumat als reclams relacionats amb les violències envers les dones. En el seu cas, han reclamat que les empreses es posin les piles amb l'aplicació dels protocols contra l'assetjament en l'àmbit laboral. UGT i Comissions Obreres asseguren que en el darrer any se sumen 89.000 denúncies per situacions d'assetjament o abús en horari de feina. En aquest sentit, demanen més implicació per part de les administracions i que la llei contra l'abús s'iguali a la llei de prevenció de riscos laborals

Paraules clau:

Notícies relacionades