Back to top

Reus homenatja l'editor reusenc Salvador Torrell i Eulàlia

Reus ha rebut la donació dels fons personals del llibreter, editor i bibliòfil Salvador Torrell i Eulàlia, destinats a la Biblioteca Municipal Xavier Amorós, a més de les seves despulles i de la seva dona

La ciutat de Reus ha rebut una donació dels fons particulars de l'editor i bibliòfil reusenc Salvador Torrell i Eulàlia, gràcies a la Comunitat de Jesús. Una col·lecció que ha anat destinada a la Biblioteca Xavier Amorós, on el passat 7 de febrer es va dur a terme un acte d'homenatge.

La donació és un conjunt de llibres editats i col·leccionats per Torrell, i des de la biblioteca agraeixen que aquests fons arribin a les institucions municipals. Encara no se sap si la col·lecció estarà oberta al lliure accés o s'haurà de demanar permís per poder-ne fer ús. El que sí que és segur, és que tothom la podrà consultar.

Un tret característic d'aquesta donació és la qualitat dels llibres, i no tant el contingut, on ressalta la delicadesa i la cura de Torrell a l'hora de treballar. La directora de les biblioteques municipals de Reus, Cristina Garreta, en destaca la manera en què enquadernava els llibres o el format de la lletra. Un cop la col·lecció estigui estudiada a fons, es plantejarà fer-ne una exposició per tal de donar a conèixer l'obra de Salvador Torrell i Eulàlia.

Panteó dels Fills Il·lustres

Paral·lelament, també s'ha fet donació de les despulles de Salvador Torrell i la seva dona Mercè Benavent que reposen des de dijous passat al panteó dels Fills Il·lustres del Cementiri de Reus. Tot i que Torrell no va ser fill il·lustre, sí que va rebre la Medalla de Ciutat i la Creu de Sant Jordi, motiu més que suficient per haver-li fet també aquest homenatge.

Paraules clau:

Notícies relacionades