Back to top

Reus i Cambrils estaran units per un carril bici segregat el 2024

Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Territori i Sostenibilitat, Juli Fernández. Aquest 2023 es completaran els dos trams entre la T-11 i la Urbanització Blancafort i després des d'aquest punt i fins a la gasolinera que es troba a l'entrada d'Aigüesverds. L'any 2024 es completarà el nou carril fins a connectar Reus amb Cambrils.

En poques setmanes, les màquines començaran a treballar a la carretera de Cambrils per construir-hi el nou vial, pensat per a bicicletes però també per a ser transitat per vianants. Una històrica reclamació veïnal que connectarà la part posterior del Santuari de Misericòrdia i les urbanitzacions de Blancafort i d'Aigüesverds i que començarà a ser una realitat aquest mes de març. 

CARRIL BICI BLANCAFORTEn aquesta primera fase d'obres, que tindrà un cost total entre els dos trams que es construiran de 3 milions d'euros, també es preveu que es millori el drenatge de l'actual carretera, canalitzant les aigües just per sota del nou carril segregat.

CARRIL BICI BLANCAFORT


A més, la Generalitat ha anunciat que en poques setmanes tindrà enllestit el projecte per connectar Aigüesverds amb Cambrils, en un carril totalment separat de l'actual carretera i que comportarà la construcció d'algun pont nou per superar les vies del corredor del Mediterrani i l'AP-7. Un projecte que es licitarà durant aquesta primavera amb la intenció d'iniciar les obres a inici de 2024.

CARRIL BICI BLANCAFORT

En total, l'itinerari tindrà 6,7 quilòmetres de longitud i aquesta segona fase també compta amb un pressupost de 3 milions d'euros. Ara quedarà pendent la connexió, per la rotonda que creua per sota la T-11 a l'entrada del nucli urbà de Reus, a tocar de Blancafort. Un projecte a què el Departament de Territori també s'ha compromès a tirar endavant.

Paraules clau:

Notícies relacionades