Back to top

Reus i Salou acaben als jutjats pel Barranc de Barenys

La canalització d'aigües residuals de dos polígons de Reus acaba als jutjats de la mà de l'Ajuntament de Salou. La capital del Baix Camp vol fer obres de millora per conduir-les cap a la depuradora, i un tram de les obres passen pel terme municipal de Salou. El consistori salouenc, per mitjà dels seus tècnics, afirma que aquesta actuació afectaria el cabal del barranc de Barenys. Cal recordar que aquesta riera és especialment conflictiva quan plou per la seva tendència a desbordar-se
Aigua baixant pel Barranc de Barenys

L'Ajuntament de Reus té previstes unes obres de millora que afecten els polígons industrials del sudoest de la ciutat. Es tracta d'una actuació en les canalitzacions que han de portar les aigües residuals fins a la depuradora, i que en un tram afecten el terme municipal de Salou. L'Ajuntament de costa ha interposat un contenciós administratiu perquè, segons informes dels seus tècnics, aquesta actuació comportaria un augment del cabal i la càrrega contaminant del barranc de Barenys i, fins i tot, afectacions a la platja de ponent.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, ho nega rotundament, i al·lega que, de fet, els informes de què disposa el consistori reusenc sostenen el contrari. La notícia, que havia passat desapercebuda fins ahir, es va donar a conèixer quan el plenari de Reus va aprovar que l'Ajuntament pogués disposar d'advocat i procurador per defensar-se en aquest cas.

Paraules clau: