Back to top

Reus i Tarragona posen les bases per definir la Regió Metropolitana del Camp

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el de Tarragona, Rubén Viñuales, presentaran el full de ruta a inicis de 2024, obrint les portes a altres municipis i definint les àrees d'actuació: la mobilitat, la promoció exterior, la transició energètica i la gestió dels residus.

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, han posat les bases d'un acord bilateral de les dues ciutats per impulsar la Regió Metropolitana del Camp de Tarragona. Així ho han expressat els màxims responsables polítics de les ciutats de Tarragona i Reus durant la visita institucional que l'alcaldessa, Sandra Guaita, ha fet aquest dilluns, 31 de juliol a l'Ajuntament de Tarragona.

Tots dos batlles s'han compromès a presentar un full de ruta en un màxim de sis mesos que permeti tirar endavant quatre taules de treball que posin les bases d'aquesta nova organització metropolitana. Quatre grups tècnics que se centraran en temes compartits com les infraestructures, la mobilitat, la cultura, la promoció del territori, l'eficiència energètica, la problemàtica de l'escassetat d'aigua o la lluita contra el canvi climàtic i per treballar vies de col·laboració i treball conjunt.

Guaita i Viñuales han assegurat que faran tot el possible per sumar més sensibilitats i que tots els municipis de l'entorn que ho desitgin se sumin a la iniciativa. L'objectiu és que el Parlament de Catalunya acabi aprovant la creació d'aquest nou organisme i que el projecte no quedi en paper mullat com ja ha passat en altres ocasions, la darrera l'any 2014.

Paraules clau:

Notícies relacionades