Back to top

Reus implanta una nova fase del pla de videovigilància

La nova fase d’implantació del pla preveu la instal·lació de quatre càmeres de videovigilància: a l’eix del carrer de la Sardana i la plaça del Compte de Reus; a la plaça de Teresa Miquel Pàmies; i al carrer de Pròsper de Bofarull. El contracte s'ha adjudicat per un import de 25.019,02 euros.
videovigilancia

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l'empresa IRD Telecomunicaciones SL el contracte de subministrament i instal·lació d’una nova fase del pla de videovigilància a la via pública, una mesura que pretén, alhora, incrementar la sensació de seguretat i evitar fets incívics i delictius. 

El mateix contracte preveu dotar les instal·lacions de cobertura de wifi públic.

4 càmeres de videovigilància

La nova fase d’implantació del pla preveu la instal·lació de quatre càmeres de videovigilància: a l’eix del carrer de la Sardana i la plaça del Compte de Reus; a la plaça de Teresa Miquel Pàmies; i al carrer de Pròsper de Bofarull. Igualment, es preveu adquirir una unitat mòbil autònoma de videovigilància itinerant. La distància màxima que ha de cobrir cada càmera és de 100 metres, a excepció de la unitat mòbil que haurà de ser d’almenys 10 metres. El contracte s'ha adjudicat per un import de 25.019,02 euros.

En paral·lel, l’Ajuntament està tramitant les autoritzacions pertinents de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya, i de la Direcció General de l'Administració de Seguretat del departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya per a la instal·lació i gestió de les noves càmeres.

Elaborat de manera conjunta per la Guàrdia Urbana i del Servei de Tecnologies de la informació i Telecomunicacions, el Pla de Videovigilància de la ciutat de Reus pretén incrementar la sensació de seguretat dels veïns i, alhora, evitar fets incívics i delictius. Les càmeres a la via pública són una eina més, amb una gran capacitat de dissuadir; i que complementen el servei de proximitat que presta el cos de policia local.Cada càmera es connectarà mitjançant un equip sense fils a un altre equip de telecomunicacions, que estarà enllaçat, també sense fils, amb la torre de telecomunicacions de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Les càmeres gravaran les imatges de forma local per un període curt; però la gravació i emmagatzematge a llarg termini (durant les 24 hores del dia i fins a un màxim de 30 dies i no es gravarà àudio) així com la seva visualització a la sala de control de Guàrdia Urbana, es realitzarà a través del programari de videovigilància de que ja disposa actualment l'Ajuntament de Reus per la gestió de càmeres IP a la via pública.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades