Back to top

Reus impulsa un projecte comunitari d'energia solar

El barri Gaudí serà la ubicació per implementar un projecte pioner d'autoconsum energètic a partir d'una instal·lació fotovoltaica municipal que comparteix l'energia generada amb els immobles privats de la zona.

L'Ajuntament de Reus impulsarà nous projectes per tal de fomentar l'autoconsum energètic. Entre les diferents iniciatives que es duran a terme hi ha l'ampliació de les instal·lacions fotovoltaiques de fins a 15kW a cinc centres educatius de la ciutat com l'escola Isabel Besora, Pi del Burgar, la Vitxeta, Rubio i Ors i l'Alberich i Casas.

Per altra banda, des del consistori també es vol premiar aquells ciutadans que apostin per l'energia verda amb una bonificació del 50% de la quota de l'Impost de Béns i Immobles durant 2 anys per aquells ciutadans que instal·lin plaques fotovoltaiques i que generin un mínim del 30% de la potència contractada a l'immoble.

Un projecte pioner de comunitat energètica

Entre tots els projectes per a potenciar l'energia verda a la ciutat destaca la redacció d'un projecte pilot per desenvolupar una comunitat energètica d'autoconsum d'energia fotovoltaica entorn del Barri Gaudí. Es tracta de l'instal·lació de plaques fotovoltaiques de fins a 30Kw a la superfície del Polilleuger Municipal Ciutat de Reus que podrien aprofitar els comptadors dels immobles que estiguin en un radi de 500 metres d'aquest equipament.

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus destaca que "Els propietaris també s'en podran beneficiar i podran comprar drets o adquirar accions o participacions d'aquesta instal·lació fotovoltaica que els hi permetrà que part de l'energia que han de consumir al seu habitatge sigui produïda de km 0 i que aquesta energia sigui 100% verda i sostenible".

Daniel Rubio regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus en roda de premsa


En la mateixa línia d'aposta per l'economia verda i foment de les energies renovables, l'Ajuntament també s'ha presentat a dos projectes europeus que coordina la Diputació de Tarragona per tal d'aconseguir finançament destinat a implementar i fomentar aquest tipus d'energia a la ciutat.


kia

 

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades