Back to top

Reus incrementa els educadors de salut al carrer per prevenir contagis de COVID-19

Tres equips , de dues persones cadascun, recorren els punts de la ciutat més concorreguts i i reforcen els missatges de prevenció bàsics per evitar contagis: rentat de mans, distància social i ús correcte de la mascareta

La regidoria de Salut i Ciutadania incrementarà en els propers dies la presència d'educadors de salut al carrer per recordar a la ciutadania la necessitat de mantenir les mesures de protecció per a la prevenció de la COVID-19.

Rentat de mans, distància social i ús correcte de la mascareta

La regidoria ampliarà amb l'empresa adjudicatària d'aquest servei el número d'efectius contractats perquè tres equips , de dues persones cadascun, recorrin els punts de la ciutat on es concentrin més persones i s'hagi pogut percebre que cal reforçar els missatges de prevenció bàsics per evitar contagis: rentat de mans, distància social i ús correcte de la mascareta.  

Aquesta intervenció socioeducativa ja s'està realitzant pels carrers del centre de la ciutat i pels barris des de la passada setmana, i s'ha constatat la necessitat d'ampliar el serveir per arribar a més població. El treball dels educadors es concentra a les hores de mes afluència de gent al carrer, com són el migdia i el vespre.

Els principals missatges a comunicar són el bon ús de la mascareta, incidint en la importància de portar-la ben posada i el seu manteniment i renovació; la importància de realitzar una neteja de mans correcta i freqüent i el manteniment de la distància física. L’objectiu d’aquesta intervenció és també copsar l’estat d’ànim de la població, així com identificar els missatges que cal reforçar i recollir els principals dubtes o neguits dels ciutadans.

Importància de l'autoprotecció

Des de la regidoria de Salut i Ciutadania s’ha considerat necessari reforçar el missatge de la importància de l’autoprotecció i augmentar la informació en alguns espais o moments on es relaxen els hàbits. 

Aquestes actuacions formen part del programa d’intervencions comunitàries per a la prevenció de la COVID-19 que s’està duent a terme des de la xarxa de salut comunitària de la ciutat de Reus, on hi participen tots els actius en matèria de salut de la ciutat.

La iniciativa de la regidoria de Salut se suma a la tasca d'informació i sensibilització que porten a terme els agents de la Guàrdia Urbana i els membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil per recordar a la ciutadania l'obligació de portar la mascareta als espais públics. La tasca dels agents i voluntaris es desenvolupa de manera coordinada en el marc del patrullatge de proximitat que porten a terme el cos de seguretat i l'entitat. La Guàrdia Urbana focalitza la seva tasca en la informació a la ciutadania, i únicament denuncia aquells casos de desobediència als agents que recorden l'obligació de portar la mascareta.

Paraules clau:

Notícies relacionades