Back to top

Reus invertirà 300.000 euros en plaques fotovoltaiques

S'instal•laran en tres anys vista en 25 escoles de la ciutat i altres dependències municipals.
Plaques fotovoltaiques

Tal com ja va anunciar el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, als Informatius Vespre de Canal Reus, el consistori invertirà 300.000 euros en la implantació de més plaques fotovoltaiques a les 25 escoles de Reus perquè es puguin autoabastir. 'El que busquem no és la venda d'energia sinó el règim d'autoconsum', explica el regidor.

Set instal·lacions fotovoltaiques amb 400.000 kWp

El Gaudí Centre i les escoles General Prim, Joan Rebull, Rosa Sensat, Montsant i Teresa Miquel i Pàmies són els espais que ja compten amb plaques fotovoltaiques juntament amb la Biblioteca Xavier Amorós que fou la primera a posar-se en marxa. Totes juntes generen una energia anual de 420.000 quilowatts, electricitat suficient per abastir 117 llars.

Bateries d'última generació

k

Una de les línies amb què el consistori està treballant és la possibilitat d'emmagatzemar aquesta energia i utilitzar-la per a l'ús particular a través de les bateries d'última generació. Aquestes, però, tenen un cost molt elevat. Per això, Rubio insta a Madrid i Barcelona que en el desenvolupament d'aquestes lleis, no només publiquin un marc regulador sinó que prestin també suport econòmic.

Pla d'Acció d'Energia Sostenible

El regidor Daniel Rubio

Amb l'objectiu de promoure l'ús de fonts d'energia alternatives, inesgotables i no contaminants, l'Ajuntament ja treballa en el Pla d'Acció d'Energia Sostenible que marca algunes de les línies estratègiques de l'horitzó 2020.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades