Back to top

Reus ja té un Pla d'Emergència en situacions de Sequera

El govern reusenc ha presentat el pla d'emergència en situacions de sequera definitiu que s'ha d'implementar a la ciutat, encara que la CUP reclami mesures preventives per a no haver d'arribar a aquests extrems. A més, els cupaires continuen amb la batalla per aturar el projecte de la Hispània: avui, acusant el govern d'amagar informació a la ciutadania.

L'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera definitiva el seu Pla d'Emergència en situacions de Sequera. Es tracta d'un document que es va començar a redactar l'any 2020, però que ha sofert una sèrie de modificacions que ha fet que s'arrossegui fins avui.

En concret, el Pla fa referència al sistema d'abastament del municipi, tot preveient l'impuls màxim de la utilització, recuperació i aprofitament dels recursos hídrics propis, així com un conjunt de mesures d'acord amb els diferents estadis de sequera, segons els llindars establerts: alerta, excepcionalitat i emergència.

Un pla que no convenç a la CUP

Unes mesures que, pel grup municipal de la CUP, haurien de centrar-se molt més en la prevenció per a evitar arribar a aquestes situacions extremes.

I també els cupaires han continuat picant pedra durant el plenari. A través d'una moció, tornen a insistir sobre el projecte de la Hispània. Han tirat en cara que l'antic govern van continuar amb el projecte, tot i la contaminació del sòl d'aquells terrenys, amb el perill per la salut que això pot implicar per als veïns de la zona, segons apunten ells mateixos.

La renovació del barri del Carme segueix endavant

Una altra qüestió que s'ha tractat al llarg del plenari d'aquest matí de divendres ha estat el futur del barri del Carme. Durant la sessió, s'ha aprovat inicialment la puntual de la Revisió del Pla general d'ordenació urbana de Reus. En concret, a les zones que ha de patir la transformació el barri del centre de la ciutat.

L'aprovació d'aquest punt implica el tret de sortida al projecte de regeneració urbana, la dotació d'habitatge protegit i construcció de l'aparcament públic soterrat, a més del nou Centre d'Atenció Primària que ha de desdoblar el CAP Sant Pere. El que pertoca ara, doncs, és que el CatSalut i l'INCASÒL puguin tirar endavant els estudis pertinents per a poder fer els estudis pertinents.

Paraules clau:

Notícies relacionades