Back to top

Reus ja viu l'esperit de la 40a Olimpíada Escolar

La flama olímpica torna als carrers de Reus amb la inauguració de la 40a Olimpíada Escolar

El Pavelló Olímpic Municipal de Reus va acollir aquest dimarts a la tarda la cerimònia inaugural de l’Olimpíada Escolar 2022. L’encesa del peveter i la hissada de la bandera olímpica van ser els actes destacats de l’acte d’inauguració, que va comptar amb els parlaments institucionals de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; el president del Consell Esportiu del Baix Camp, Ernest Aymamí; la representant territorial de l’Esport de la Generalitat, Carmina Blay, el regidor d’Esports, Josep Cuerba i el regidor d'Educació, Daniel Recasens.

La torxa va sortir poc després de les 19 h de l’Ajuntament de Reus, on va ser encesa pel regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública, Hipòlit Monseny, per recórrer la ciutat fins al Pavelló Olímpic on es va poder gaudir del pregó de l’Olimpíada, tres exhibicions de ball i el lliurament de diplomes a les escoles.

flama olímpica olimpíada escolar

En l’edició d’enguany, la 40a, participaran un total de 45 escoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Més de 1800 alumnes participaran en l’Olimpíada esportiva i 428 en la recentment incorporada Olimpíada Cultural. Les proves esportives i culturals es faran del 2 al 27 de maig.  

Recupera la presencialitat

L'edició d’enguany torna a la presencialitat després de dues edicions marcades per la pandèmia: la del 2020, que es va viure des del confinament, i la de 2021, amb activitats i un format adaptat a la situació epidemiològica. L’Olimpíada Escolar 2022 desplegarà un total de 13 modalitats esportives: hoquei 3, minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tennis taula i les novetats d’enguany amb ritmes i balls, que coincidirà amb l’acte de cloenda, i pàdel. La competició està reservada a les categories benjamí i aleví.

Olimpíada Escolar

Paraules clau:

Notícies relacionades