Back to top

Reus, entre l'alarma i la responsabilitat

Veïns de La Sardana i La Pastoreta valoren els resultats dels cribratges

Veïns dels barris de la Sardana i la Pastoreta reaccionen als resultats dels cribratges l'endemà de la seva publicació. El fet que es detectessin 23 positius en les 1770 proves i que Reus estigui per sota de la mitjana catalana, ha fet que alguns veïns considerin que la situació no és tan alarmant com es presentava. 

L'ambient als barris de la Pastoreta i la Sardana és el d'un dia normal, excepte perquè Protecció Civil i la Guàrdia Urbana fan controls de les mesures de seguretat. Durant els últims dies s'han aplicat mesures extraordinàries a Reus, que molts dels veïns i veïnes no entenen, ja que el nombre de casos a la ciutat esta per sota de la mitjana catalana.

La Sardana i La Pastoreta lamenten que els cribratges hagin empitjorat la visió dels reusencs cap als barris

Els veïns lamenten que els cribratges hagin pogut empitjorar la visió dels reusencs sobre aquests barris i que els establiments de la zona no estiguin passant per un bon moment. Però també valoren positivament l'aplicació de les mesures i l'ús de les mascaretes obligatòries. Segons Marcelo Marchi, veí de La Pastoreta, "les mesures poden ser excessives, però per algun lloc s'ha de començar". 

Altres també consideren que les proves haurien de ser obligatòries per tota la ciutadania i així poder detectar casos asimptomàtics de manera més efectiva, en lloc de limitar els PCR a una franja d'entre 14 i 50 anys en barris concrets. 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades