Back to top

Reus limita l'horari de les terrasses dels bars

L’Ajuntament de Reus està limitant l’horari de tancament de les terrasses dels bars de les tres a la una de la matinada. Es tracta d’una mesura que des del consistori asseguren que es va implantar des del 2016 per garantir el descans nocturn dels veïns. Tot i això, alguns restauradors s’han sorprès amb la mesura i, ara, la CUP denuncia les ‘tensions’ viscudes en les darreres nits.
L’Ajuntament de Reus està limitant l’horari de tancament de les terrasses dels bars de les tres a la una de la matinada.

A través d’un comunicat, el consistori reusenc ha assegurat que aquest divendres el regidor de Seguretat, Joaquim Enrech, s’ha reunit amb representants de restauradors amb terrasses per treballar de la mà i ‘fer més compatible l’activitat dels establiments i el descans dels veïns’. La reunió sorgeix davant la preocupació d’alguns professionals del sector- Des de l’Ajuntament han assegurat que es tracta d’una mesura que han estat implantant des del 2016 per tal d’avançar l’horari de tancament de les terrasses de les tres a la una de la matinada.

Actualment, dels més de 300 establiments amb terrassa que hi ha a la ciutat, una vuitantena tenen fixat l’horari d’obertura de la terrassa fins a la una de la matinada. Es tracta d’aquells establiments que ja tenen fixat l’horari  d’obertura a aquesta hora d’acord a la seva activitat; els nous establiments que han sol·licitat llicència de terrassa des de 2016; i els establiments que en aquest darrer any han modificat la llicència per qualsevol circumstància.

Des de la CUP, han criticat aquesta mesura. De fet, la portaveu Marta Llorens ha demanat que ‘ens ensenyin aquest nou decret que s’han inventat. Hem demanat de tenir-hi accés i no hi ha manera, em sembla que és una manca de transparència total’. En aquest sentit, han lamentat que ‘aquesta situació està generant situacions tenses entre consumidors i propietaris, la policia local fa recollir la terrassa sense conèixer el per què’. Per aquest motiu, des de la Candidatura d’Unitat Popular denuncien que ‘una vegada més, tornen a actuar sense tenir en compte els agents implicats i posar el debat damunt de la taula’.

Paraules clau: