Back to top

Reus manté la cita amb la Marató de Donació de Sang

Fins les 9 del vespre el Teatre Fortuny es converteix en un centre de donació de sang. S'esperen 900 donacions, les que es van registrar l'any passat. Al punt del migdia havien passat 280 persones a donar-ne.
Una imatge de l'escenari del Teatre Fortuny, convertit en centre de donació de sang

900 donacions. Aquest és el repte de la Marató del Banc de Sang i Teixits durant la marató que s'organitza avui fins les 9 del vespre. És la xifra que es va assolir l'any passat. Des del Banc es mostren preocupats pel fet que la sortida de l'estiu ha deixatles reserves en una situació delicada. A més, s'acosta Nadal, que és una altra època complicada per a les donacions. Al punt del migdia s'han assolit 280 donacions, una xifra prou bona, segons expliquen des del Banc de Sang, i és que la màxima afluència es preveu a la tarda com cada any.

Com sempre i a tot arreu, de donants n'hi ha de diversos perfils. Per una banda, per exemple, qui és fidel, les dones que donen 3 vegades l'any i els homes que ho fan 4 cops. D'altres han fet cap al Teatre Fortuny gràcies al poder de persuasió de familiars o amics, o per motivació solidària. Avui, al Teatre Fortuny, també es pot donar plasma, i alguns dels donants regulars no han dubtat en sumar-s'hi. Fins les 9 del vespre, qui ho vulgui pot invertir una estona del seu temps en anar al Teatre Fortuny i arromangar-se per donar solidaritat.