Back to top

Reus millora i amplia el porta a porta als comerços del centre

En funció de l’activitat del negoci s’estan repartint els contenidors de les diverses fraccions

L’Ajuntament de Reus està portant a terme una ampliació i millora del sistema de recollida porta a porta de la brossa comercial. Actualment, aquest sistema és utilitzat per prop de 400 empreses, especialment entorn dels polígons industrials on les illes de contenidors es troben a més distància. Ara, però, un cop posat en funcionament el nou servei de recollida de la brossa a la ciutat, adjudicat a la UTE Reus Net, s’amplia i millora el servei de recollida de brossa comercial a la zona centre i nucli històric, on hi ha un gran nombre d’establiments comercials i de restauració, amb el repartiment de contenidors a tots els negocis de la zona.

Contenidors adaptats als establiments

En funció de l’activitat del negoci s’estan repartint els contenidors de les diverses fraccions. Així, un restaurant acostumarà a tenir contenidors de quatre fraccions (orgànica, rebuig, vidre i envasos) mentre que una botiga de roba només tindrà rebuig. El cartó i paper se seguirà recollint a banda amb el sistema porta a porta sense bujol.

El repartiment de contenidors als negocis es troba en una fase inicial. S’ha començat per les botigues i negocis de la plaça del Mercadal i els carrers propers, coincidint amb el desmantellament, previst abans de Sant Pere, dels contenidors soterrats de la plaça. El desplegament de contenidors als comerços i negocis de la zona del nucli antic finalitzarà abans de l’estiu i a tota la zona centre, s’espera concloure en un període d’ús uns sis mesos.

contenidors brossa porta a porta

L’alcalde la ciutat, Carles Pellicer, ha valorat que “l'entrada en funcionament de l’ampliació i millora del sistema de recollida comercial porta a porta està previst en el nou contracte de recollida de residus, i és un exemple més que demostra com el nou servei aporta millores, comoditat i facilitats a les empreses i al conjunt de la ciutadania”.

Per la seva banda, el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha manifestat que “amb aquesta millora i ampliació del sistema porta a porta de recollida comercial a la zona centre, millorem el servei als negocis i els hi facilitem el triatge de residus. Ben segur, aquesta millora repercutirà en un increment de les xifres de recollida selectiva a la ciutat”.

Paraules clau:

Notícies relacionades