Back to top

Reus no serà la 'quarta pista' d'El Prat

Foment preveu inversions milionàries perquè Girona es converteixi en el complement de l'aeroport de Barcelona. Reus torna a reclamar una estació intermodal ja projectada l'any 2009.
Reus no serà la 'quarta pista' d'El Prat

Reus reclama l'estació intermodal projectada al sud de l'aeroport des del 2009. Ho fa encara amb més èmfasi aquesta setmana, quan el ministre de Foment espanyol, Íñigo de la Serna, ha anunciat una inversió de 360 milions d'euros a Girona entre 2022 i 2026. L'execució pressupostària té per objectiu millorar l'aeròdrom gironí i connectar-lo amb el del Prat perquè es converteixi en la seva quarta pista. Precisament això és el que més ha aixecat els ànims a Reus. Per una banda, a la Cambra de Comerç, on segueixen reclamant l'estació intermodal que es va projectar el 2009 i que, a dia d'avui, el govern central ignora. De fet, és aquesta estació el que havia de dotar l'aeroport de Reus de la connectivitat suficient per convertir-se en la quarta pista d'El Prat. Josep Baiges, secretari general de la Cambra de Comerç de Reus, explica que 'el que busquen les companyies aèries que operen en un aeroport és que estigui ben connectat'.

'Si l'aeroport no està ben connectat i, en canvi, ho està el de Girona, és evident que, gairebé de calaix, la gent preferirà operar des de l'aeroport de Girona, i el que busquem és solucionar aquest greuge comparatiu que ara mateix existeix o existirà entre els aeroports de Reus i Girona'.

A l'esfera política també s'han viscut reaccions. Per una banda del govern de la ciutat, que exigeix que s'executin les obres de l'estació intermodal licitades l'any 2009. Volen reunir-se amb el ministre per fer força per a l'estació, una reclamació per a la qual esperen comptar amb el suport de tots els agents del territori perquè consideren que, en aquest àmbit 'cal tenir una veu única a Madrid'.

'Exigim la immediata execució de les obres de l'estació intermodal i demanem una reunió immediata amb el ministre de Foment per tractar les inversions pendents. Ara és l'hora que tots els agents institucionals i econòmics unim esforços en defensa dels nostres interessos'.

Per altra banda, el PSC local acusa el govern de manca de visió estratègica. Responsabilitzen l'equip de Pellicer de no haver lluitat prou pels interessos de la ciutat i consideren que ha tingut deixadesa en matèria d'infraestructures. Unes valoracions emeses a través d'un comunicat i que el mateix portaveu del govern, Joaquim Enrech, ha respost demanant als socialistes que es posin al costat de l'alcalde. En segon terme també els a instat a fer pressió a Madrid a través dels diputats del seu partit per a què 'defensin l'aeroport i l'estació quan tornin a avalar el govern popular de Mariano Rajoy que està governant l'Estat espanyol'.

Paraules clau: