Back to top

Reus no vol perdre la solidaritat de la Cursa de la Dona

Diumenge, 17 de maig, Reus viurà una versió confinada de la tradicional Cursa de la Dona de Reus. La voluntat és continuar potenciant la pràctica de l'esport alhora que es recullen fons per la lluita contra el càncer.
cursa dona reus

L'Ajuntament de Reus organitza, a través de la regidoria d'Esports i Reus Esport i Lleure, una nova edició de la Cursa de la Dona. Serà diumenge 17 de maig, però com ha passat amb els darrers esdeveniments esportius i culturals del calendari reusenc, caldrà viure-la des de casa.

Amb tot, les participants podran aconseguir la samarreta commemorativa de la cursa, com cada any, i també un dorsal, que es repartiran a domicili. Tot plegat, a canvi d'un donatiu-inscripció de 10 € (que es pot fer a partir d'aquest enllaç) que es destinarà al Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. La voluntat de la iniciativa és que les participants acumulin un mínim de 30 minuts d'exercici físic a casa o en aquells espais, supòsits o condicions acceptades per les autoritats sanitàries.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus, Pep Cuerba, assegura que "el confinament ens obliga a portar la Cursa de la Dona als mitjans, i Canal Reus oferirà un programa especial després de la cursa". Anima a totes les participants "que el dia de la cursa pengin fotografies a les xarxes socials amb l'etiqueta #CursaDonaReus per poder sortir al programa" i reitera que "l'agenda no s'atura, el càncer no s'atura i l'esport no s'atura". Cuerba espera que el 2021 es pugui recuperar la Cursa de la Dona de Reus en el seu format habitual, sortint totes les participants des de la plaça de la Llibertat. 

Canal Reus també emetrà una programació especial durant les properes dues setmanes en el marc de la Cursa de la Dona de Reus 2020. A més de consells i recomanacions, el programa ACTIVA'T es dedicarà a preparar les participants per enfrontar-se al repte solidari del proper 17 de maig. 

De la FUNCA a SEPC

Francina Saladié, metgessa del Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, ha explicat que "abans els diners es donaven a la FUNCA (Fundació per a la Investigació i Prevenció del Càncer), que des de la seva absorció per part de l'equipament sanitari en el mapa de reorganització empresarial del Sant Joan, ha quedat integrat dins d'aquest servei".

Així doncs, els diners es dediquen a la mateixa causa. "Treballem en la recerca epidemiològica del càncer a través del registre a Tarragona. Així podem tenir dades de la malaltia i es pot veure com evoluciona i fer estimacions a curt termini", explica Saladié. 

A més, segons diu la doctora, "som una unitat de programes de detecció precoç", així que, més enllà d'investigar en l'àmbit del càncer, també "treballem per tal que la gent es faci proves i es pugui detectar la malaltia en estats inicials" quan és més fàcil de combatre. L'any passat la Cursa de la Dona va recollir 17.000 euros. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades