Back to top

Reus només tindrà pressupostos participatius un cop cada quatre anys

L'ampliació del temps, entre convocatòria i convocatòria, s'ha dut a terme per evitar l'esgotament participatiu dels reusencs i les reusenques.

La primera edició dels pressupostos participatius es va convocar el 2017, amb el plantejament de fer-ho cada any amb 750.000 € disponibles. El 2019 es va decidir fer un canvi i obrir una convocatòria cada dos anys, de milió i mig d'euros. Una reforma que no es va materialitzar perquè, amb la pandèmia es va prioritzar el pla de xoc, de tal manera que els pressupostos participatius van quedar aturats en els anys 2020 i 2021

El 2022 es va reprendre la iniciativa amb un milió d'euros de pressupost i, després de la votació ciutadana, es van aprovar 18 dels 58 projectes que havien estat finalistes. La gran majoria de les propostes es troben en fase de reunions amb els tècnics pertinents, i només una ha estat executada per la seva simplicitat de gestió: una barana a la sortida de l'escola Prat de la Riba.

Ara, amb el nou mandat ja començat, es preveu convocar només un cop els pressupostos participatius al llarg d'aquests 4 anys. L'objectiu d'aquesta decisió, en paraules de la regidora de participació Montserrat Flores, és evitar que un excés de convocatòries esgoti la ciutadania i la faci menys participativa. Encara no se sap quan es tornarà a convocar la ciutadania, però no serà el pròxim 2024, ja que la partida no està prevista en els pressupostos generals. Tampoc es coneix la xifra d'inversió.

Paraules clau:

Notícies relacionades