Back to top

Reus obre 150 expedients anuals per edificis en mal estat

L'Ajuntament de Reus obre anualment fins a 150 expedients de disciplina urbanística per edificis en mal estat. Per aquest motiu, el Col·legi d'Aparelladors recorda que els edificis de més antics de 45 anys han de passar una inspecció.
Imatge de l'esfondrament al carrer Alt de Sant Salvador.

Segons el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), el fet que s’obrin anualment més de 150 expedients de disciplina urbanística a Reus és motiu de satisfacció. Asseguren que les sancions que afecten a edificis en mal estat demostren que es fa un seguiment de la salut del parc immobiliari que permet evitar mals majors. També recorden que l’administració local ha de ser la primera en vetllar per garantir que els propietaris dels edificis els mantinguin en condicions i passin les revisions que toquen, com és el cas de la Inspecció Tècnica d’Edificis ITE. Es tracta d'una eina que permet elaborar una diagnosi dels edificis per valorar el seu estat.

El COAATT recorda la necessitat de que els edificis amb una antiguitat superior als 45, o els habitatges unifamiliars construïts abans de la dècada de 1930, i que han de  passar la ITE, haurien de rebre una comunicació des de l’administració on se’ls insta a fer aquesta revisió que és obligatòria i necessària. En el cas de les reformes que cal fer als habitatges per tenir-los en condicions, els aparelladors disposen d’un portal que garanteix que l’interessat, propietari del pis o també en cas que siguin comunitats, farà les obres amb la màxima garantia ja que les executarà un professional i abans de fer cap actuació podrà demanar tres pressupostos previs. 

Paraules clau: