Back to top

Reus obrirà una oficina de l'Agència Tributària Catalana al setembre

La Generalitat vol culminar el desplegament territorial de l'Agència Tributària de Catalunya aquest setembre. Reus acollirà unes oficines al passeig Prim. Aquest és el primer pas per construir una nova Hisenda Catalana, preparada per assumir competències tributàries plenes.
 Reus acollirà unes oficines de l'Agència Tributària al passeig Prim.

El Govern està enllestint les obres de la futura oficina de l'Agència Tributària que Reus tindrà a partir del setembre. L'espai se situa al passeig Prim i les obres de remodelació del local es van adjudicar per 300.000 euros l'abril passat. L'objectiu és posar al dia la recaptació dels impostos la competència dels quals ja s'havia cedit i agrupar aquests pagaments amb els impostos propis. El delegat territorial de la Generalitat, Òsca Peris, destaca que 'volem recaptar els impostos que tenim actualment en el marc competencial, però també els propis com l'impost dels habitatges buits o el de les begudes ensucrades'. 

El desplegament territorial també inclou oficines compartides a Valls i al Vendrell, a més de la delegació territorial que ja hi ha a Tarragona. Per mapa territorial, han designat que els habitants del Priorat, la Conca de Barberà i el Baix Camp hauran d'acudir a l'oficina de Reus. Aquesta comptarà amb 21 empleats. Peris ha afegit que 'estem fent les proves d'accés i de selecció de personal, entre els quals hi haurà un cap d'oficina, un coordinador, cinc tècnics, entre d'altres'. L'oficina tindrà 500 metres quadrats. De fet, a tot Catalunya hi haurà més de 120 punts d'atenció i 31 oficines recaptatòries.

Paraules clau: