Back to top

Reus oferirà un servei d’assistència a víctimes de violència masclista que tinguin animals de companyia

A través d’aquest programa, els animals són reallotjats en cases d’acollida, facilitant la sortida de les dones víctimes de violència del domicili

L’Ajuntament de Reus amplia la seva cartera de serveis d’atenció a víctimes de violència masclista i oferirà un nou programa d’assistència a víctimes que tinguin animals de companyia. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 10 de juny l’adhesió de la corporació municipal al programa Viopet, del Ministeri de Drets Social s i Agenda 2030.

A través d’aquest programa, els animals són reallotjats en cases d’acollida, facilitant la sortida de les dones víctimes de violència del domicili i protegint els animals, garantit la recuperació del maltractament físic i psicològic de les dues víctimes.

El programa preveu la col·laboració entre els serveis que gestionen casos de violència masclista on es detecten víctimes que conviuen amb animals. En el cas que la víctima no tingui un lloc segur pel seu animal de companyia, s’activarà la part del protocol per buscar acollida per aquest.

L’acord de col·laboració estableix, entre altres compromisos, la reserva de dues places d’urgència al centre de protecció d’animals municipal, donat que, en ocasions la intervenció s’ha de dur a terme d’urgència, sense capacitat de resoldre la cerca de cases d’acollida en poques hores.

L’actuació portada a terme s’emmarca en el Pla d’Acció Municipal 2019-2023; dins de l’eix Progrés Social, concretament en les accions:

  • 1.1.05. Oferir una atenció integral per a totes aquelles persones víctimes de violència, treballant tant a nivell preventiu com en el seu procés de recuperació.
  • 1.1.5.1. Mantenir l’atenció individual a totes les persones víctimes de violència de gènere i/o domèstica i fer el corresponent seguiment, a través d’entrevistes, visites a domicili, treball en grup, etc.
  • 1.1.5.2. Continuar empoderant les dones víctimes de la violència masclista i els/les seus/ves fills i filles.

Paraules clau:

Notícies relacionades