Back to top

Reus organitza la jornada en línia "Reactivem Reus amb el Cooperativisme"

Aquest esdeveniment, que posa de manifest la necessitat de generar economia social i solidària, tindrà lloc el proper dijous 9 de juliol de 12 a 14h
jornada en línia

El proper dijous 9 de juliol de 12 a 14 tindrà lloc la jornada "Reactivem Reus amb el cooperativisme", un esdeveniment en línia organitzat conjuntament per CoopCamp, l'Ateneu Cooperatiu de l Camp de Tarragona, Mas Carandell i la Regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus. L’acte té per objectiu posar de manifest la necessitat de generar economia social i solidària com a resposta a la situació de crisi econòmica i social que està generant la pandèmia de la Covid19.

cooperativisme

L’esdeveniment online, que presentarà el model cooperatiu com una estratègia útil, en diferents sectors socials i econòmics, per generar ocupació digna a la vegada que una eina més per recuperar o reactivar l’economia local s’emmarca dins les accions del Pla de Reactivació del consistori reusenc, i serà presentat pel regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats. Constarà de dues parts diferenciades.

La primera part inclourà tres exposicions.

  • En primer lloc l’agent d’ocupació i desenvolupament local de l’IMFE Mas Carandell, Ricard Aragonès, parlarà  sobre la “Importància de l'economia local com a motor econòmic".
  • A continuació, Gerard Nogués, tècnic de CoopCamp al Baix Camp, explicarà  “Els serveis de suport al cooperativisme”.
  • I tancarà aquesta seqüència l’Olga San Felipe, sòcia de la cooperativa Icària Acció Socioeducativa, fent una explicació sobre “L’ecosistema cooperatiu de Reus, una estratègia de treball en xarxa”, on es donarà a conèixer el pol cooperatiu de Reus.

A la segona part de la jornada es desenvoluparà el taller “La cooperativa, una opció pel meu projecte d’emprenedoria”, a càrrec de CoopCamp i adreçat a persones amb un projecte empresarial d’autocupació.

L’accés a la jornada, que es realitzarà a través de la plataforma Zoom, és gratuït i requereix inscripció prèvia a http://ves.cat/eu2c . Un cop formalitzada, s’enviarà l'enllaç per correu electrònic a les persones preinscrites perquè puguin connectar-se a la sessió de dijous.

Dia Internacional de les Cooperatives

Dissabte passat, 4 de juliol, es va celebrar el Dia internacional de les cooperatives. La finalitat d’aquesta celebració és augmentar la consciència sobre aquest model d’economia estable, que té com objectiu l’interès comú de les persones associades.

S’estima que les cooperatives ocupen 280 milions de persones a tot el món, un 10% de la població activa mundial. I que més del 12% de la població mundial és cooperativista d’alguna de les 3 milions de cooperatives del planeta.

Enguany el moviment cooperatiu se centra en la promoció i contribució de les cooperatives en la lluita del canvi climàtic, recolzant així l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 13 sobre l’acció pel clima.

Paraules clau:

Notícies relacionades