Back to top

Reus organitza una Mostra d’estalvi i gestió energètica sostenible

La plaça de la Llibertat serà l'escenari de diverses activitats familiars i la mostra d'iniciatives sostenibles i d’estalvi energètic

L’Ajuntament de Reus organitza els dies 6 i 7 d’octubre a la plaça de la Llibertat una Mostra d’estalvi i gestió energètica sostenible amb diverses accions de conscienciació al voltant de l'eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica. L’activitat s’emmarca en les accions previstes amb motiu de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible.

Al llarg de les tardes del 6 i el 7 d’octubre, en horari de 16.30 a 20.30 hores, la plaça de la Llibertat serà l'escenari de diverses activitats familiars i la mostra d'iniciatives sostenibles i d’estalvi energètic. Les persones assistents podran visitar una casa energèticament sostenible. Es tracta d’un habitatge totalment autònom en matèria d’energia elèctrica gràcies a l’aprofitament de l’energia solar amb plaques fotovoltaiques i de la connexió a un vehicle elèctric que fa la funció de bateria i alimenta l’habitatge a les hores que no hi ha sol. Aquesta llar també incorpora una petita exposició amb consells d’estalvi energètic.

També hi haurà un estand del Punt d’Assessorament Energètic de Reus, que gestiona la regidoria de Benestar Social, on les persones que vulguin es podran assessorar en matèria d’estalvi en les factures d'electricitat, d'aigua i de gas de la seva llar.

Mostra d’estalvi i gestió energètica sostenible

Respecte al públic familiar, al llarg de les dues tardes, les famílies amb canalla podran gaudir d’un laberint gegant on hauran de resoldre enigmes relacionats amb l’estalvi d’energia. També s’ha programat una activitat de conta-contes dirigida als més petits. La representació del compte 'La rebel·lió dels electrodomèstics i les bombetes' es realitzarà just davant de l'estand de la regidoria de Benestar Social, amb l'horari d'inici: 17 h, 18 h i 19 h, tots dos dies.

Tanmateix, la mostra comptarà amb la participació de tres empreses d'instal·lació de plaques solars fotovoltaiques on les persones interessades podran demanar informació i pressupost per portar a terme aquesta inversió a les seves llars. En la mostra també hi participarà Aigües de Reus amb una font de dispensació d’aigua.

Recursos interactius

A Catalunya, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat posa a disposició de tothom un web interactiu que recopila recursos virtuals educatius i de sensibilització per ajudar que tothom faci la transició energètica. Al portal s’hi poden trobar tota mena de recursos com calculadors d’estalvi, consells i informació sobre habitatges eficients, autoconsum energètic, mobilitat sostenible i transformació verda, així com dades sobre energia de diversos organismes.

Paraules clau:

Notícies relacionades