Back to top

Reus, a un pas més de ser una smart city

ARIADNA ESCODA

L'empresa tarragonina EssiProjects està elaborant una base de dades obertes que serà pionera a nivell mundial. Malgrat que a tot el món ja hi ha ciutats que compten amb aquest tipus de serveis de transparència, en aquest cas, la innovació es troba en la plataforma que s'utilitzarà, la CKAN, i la universalització de les dades que es proveiran seguint la normativa de la City Protocol Society. Així, el factor pioner es troba en l'estandarització de les dades, tal com destaca Antonio Guillén, director general d'Essi Projects.

Aquest exercici de transparència pot ser útil per la ciutadania en general, però també per sectors específics, com és el cas de l'empresarial. 

A l'Ajuntament, el projecte ha suposat una inversió de 25.000 euros més IVA, un pressupost segons Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica, està ben amortitzat per acabar convertint-se en un referent com a ciutat smart.

A banda d'Essi Projects i el consistori reusenc, aquesta iniciativa també compta amb el suport del grup de recerca de la URV Biocenit. S'espera que el projecte camini per si sol al 2018, però a finals d'aquest any ja es podran consultar deu conjunt de dades obertes del municipi. La resta de dataset, 25 en total, s'aniran implantant de forma progressiva.