Back to top

Reus, pendent de destinar tot el superàvit en ajuda social

El ple d'aquest divendres ha donat compte del superàvit del 2019 de 3,1 milions d'euros, del qual destinaran mig milió en ajuda social.
Ple de REus 22 de maig 2020.

La sessió plenària d’aquest divendres ha servit per donar compte de la liquidació del pressupost municipal del 2019. Un superàvit de 3,1 milions d’euros, dels quals, de moment, només se’n podrà destinar un 20% per fer front a la crisi social, ja que el govern espanyol manté la llei LRSAL que prioritza el pagament del deute.

Així de moment destinaran mig milió d’euros per a la despesa social. Des de la regidoria d’Hisenda, Mariluz Caballero, també han destacat que "el pagament a proveïdors se situa en 8,9 dies", a desembre del 2019.

Al Tribunal Suprem la nul·litat de l'adhesió a l'AMI

En altres qüestions, el plenari ha servit per aprovar que es recorri la nul·litat de l’adhesió a l’AMI al Tribunal Suprem, tot i els vots contraris del PSC i C’s.

Així mateix, han donat llum verda a eximir les terrasses i els marxants de pagar la taxa d’ocupaió de la via pública fins al 30 de setembre. En aquest sentit, el mateix alcalde Carles Pellicer ha assegurat que estan treballant per trobar maneres d’ajudar a aquells establiments que no disposen de terrassa. D’altra banda, també ha prosperat la proposta de donar bonificacions de l’IBI per la instal·lació de sistemes d’energia solar fotovoltaica.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades