Back to top

Reus es planta contra les actituds sexistes

Res justifica una agressió. Aquest és el leitmotiv en el qual es basa el protocol contra actituds sexistes que entitats i administració local han presentat aquest matí. L'objectiu d'aquest document que vol anar més enllà és el de proporcionar una ciutat més igualitària i segura per totes les persones
Cartell

El concepte violència es pot desgranar en quatre tipus: psicològica, física, sexual i simbòlica. A totes elles, Reus s'hi mostra bel·ligerant amb la redacció del protocol contra les actituds sexistes. Entitats de la ciutat i administració local han remat en la mateixa direcció per posar sobre la taula les recomanacions a tenir en compte en cas de ser testimoni d'una agressió. Tal com exemplifica la regidora Montserrat Flores, es proposa que en cas de veure una actitud o agressió sexista s'intenti tenir una actitud dialogant amb la persona agressora i fer-ho en grup de dos com a mínim. Pel que fa a la persona agredida, es recomana portar-la a un espai tranquil o punt violeta per tal de ser conscient dels drets que té. L'empoderament és una de les bases d'aquestes recomanacions.

En conjunt, el protocol pretén ser una eina per la societat, per convertir-la en més igualitària i lliure d'actituds discriminatòries, a la vegada d'apoderar als ciutadans. Per fer possible la seva interiorització, es proposarà l'adhesió de les diferents entitats del municipi al document, el que suposa realitzar formació de sensibilització entre els seus membres i participar en les accions derivades de la campanya. En aquesta mateixa línia, es proposa la creació d'espais tranquils i el Punt Violeta en esdeveniments com Barraques de Reus, on s'hi concentraran professionals que donaran informació i atendran a tothom qui ho necessiti.

En definitiva, aquest protocol busca deixar clar a tota la societat que sota cap context ni circumstància, una agressió mai pot ser justificada i que en cas d'existir, tindrà una resposta col·lectiva.

Paraules clau: