Back to top

Reus planteja una reforma fiscal orientada a les grans empreses i fomentar l'ocupació

El govern ha presentat un projecte de bonificacions de fins al 95% en l'IBI, l'IAE i l'ICIO per aquelles empreses que contractin personal o construeixin habitatge protegit.

L'Ajuntament de Reus aprovarà en el proper ple d'ordenances municipals bonificar aquelles empreses que contractin un mínim de 25 persones de forma estable o bé que construeixin pisos de protecció oficial.

Concretament es bonificarà  l'Impost d'Activitats Econòmiques en un 95% per aquelles empreses que contractin 25 persones i entre d'un 25 i un 50% si s'efectuen contractes indefinits. En el cas l'Iimpost de Béns Immobles es mantenen també les bonificacions per contractar personal i aquí se n'afegeix per a la construcció de pisos de protecció oficial. L'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres també tindrà bonificacions del 95% per aquelles empreses que contractin 25 persones o construeixin habitatge protegit.

I tot plegat, de cara els propers anys. De fet, les bonificacions de l’IAE i l’IBI tindran una vigència de 10 anys. Els 5 primers, la bonificació serà la màxima, del 95%; i entre els 6è i 10è any, es reduirà en un 10% cada any.

Potser caldrà redefinir alguns aspectes

El govern de Reus en bloc treu pit de la reforma proposada, que consideren que serà un estímul per a la captació d'empreses, el foment de l'ocupació estable i per fomentar la construcció d'habitatge protegit. Els empresaris de la ciutat, de la seva banda, aplaudeixen la mesura. Ara bé, consideren que 25 persones de nova contractació per tenir accés a les bonificacions. A més, també alerten que l'any passat es va incrementar notablement la pressió fiscal a les empreses de la ciutat. 

Ara bé, el govern reitera que la pressió fiscal a la ciutat és baixa i reiteren que l'increment de l'any passat va ser necessari per actualitzar els comptes. A tot això, també s'ha anunciat, més enllà de les bonificacions, que es congelen tots els impostos i taxes de cara el 2021

 

Paraules clau:

Notícies relacionades