Back to top

Reus posa el focus en la prevenció del suïcidi

El pla de prevenció de la conducta suïcida, a Reus, inclou diverses actuacions que es desenvoluparan al llarg dels pròxims 4 anys.

En els últims anys, i sobretot després de la pandèmia, hi ha hagut un creixement alarmant tant d'autolesions com de pràctiques suïcides, sobretot entre la gent jove. De fet, segons l'informe anual de l'Observatori del Suïcidi d'Espanya, cada dia se suïciden onze persones a l'estat, i entre dos i quatre milions d'espanyols pensaran en el suïcidi al llarg de la seva vida.

A nivell local, els sistemes d'informació de recollida de dades no estan estandarditzats, i per tant en funció de quin sigui l'organisme que reculli les xifres, hi ha uns resultats o uns altres.

Amb la voluntat de millorar les actuacions adreçades a la promoció i protecció de la salut, l'Ajuntament de Reus ha presentat el "Pla de prevenció de la conducta suïcida" per als pròxims anys, amb línies d'actuacions, que giren al voltant de la comunicació l'assessorament, però també amb la limitació d'elements arquitectònics que poden ser potencialment de risc.

Una línia d'actuacions que es desenvoluparà al llarg d'aquests pròxims 4 anys, amb la idea que el 2027 es pugui generar un espai d'avaluació i reflexió per tal que el pla no només sigui un recull de dades o d'acompliments, sinó que es generi debat al voltant d'aquesta problemàtica.

Paraules clau:

Notícies relacionades