Back to top

Reus posarà espais municipals a disposició de la Generalitat per l'1-O

Noemí Llauradó confirma, amb contundència i claredat, que l'Ajuntament de Reus cedirà els espais municipals per a la celebració del Referèndum convocat per l'1 d'octubre
Noemí Llaurado, segona tinent alcalde de l'Ajuntament de Reus

Noemí Llauradó ha confirmat que Reus posarà a disposició de la Generalitat els locals de titularitat municipal per facilitar la realització del referèndum de l'1 d'octubre. De fet, ha afirmat que "amb total normalitat tots els ajuntaments del país faran el que li demana el president i el vicepresident" i, sense cap dubte l'Ajuntament de Reus serà un d'ells. I en aquesta línia, ha reblat que "la ciutadania i les institucions estarem a l'alçada del moment que ens ve".

Aquest matí el consistori ha rebut la carta de presidència per la celebració de la votació, per la qual els ajuntaments tenen fins a 48 hores per confirmar la seva participació. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont i, tots els consellers van signar ahir el decret de convocatòria en una ple extraordinari que Llauradó ha qualificat de "transcendent i històric".

Durant el passat mes de juliol, Pellicer va deixar en mans del secretari de l'Ajuntament la decisió final de cedir espais per al referèndum. Un posicionament força criticat per part dels partits de l'oposició. Un cop la Generalitat ha donat un pas endavant, l'alcalde també l'ha fet. De moment, el consistori reusenc és un dels pocs de la comarca que s'ha manifestat públicament. L'Ajuntament de Cambrils i altres del territori ara per ara encara no han dit res.

Paraules clau:

Notícies relacionades