Back to top

Reus es prepara per a un rebrot a la tardor

En una entrevista a Canal Reus, l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, assegura que s'està redactant un protocol per respondre ràpidament en l'àmbit sanitari i social, per si hi ha un rebrot a partir de l'octubre com diuen els experts.
Carles Pellicer al QDF de Canal Reus

Carles Pellicer ha passat aquest cap de setmana pel programa Qüestió de Fons de Canal Reus, on ha fet balanç d'un primer any de mandat atípic i extraordinari. Un any marcat pels darrers mesos, amb una pandèmia mundial, però on també hi ha hagut episodis crítics, com l'explosió de la planta d'IQOXE a la Canonja a mitjans de gener. Una temporada extranya, en la qual també s'han vist els equilibris de poders amb el nou govern municipal que presideix Pellicer, però que compta amb un contrapes important liderat per la republicana Noemí Llauradó. 

La gestió del coronavirus

El batlle admet que la ciutat està sent molt curosa i prudent a l'hora de gestionar la desescalada. De fet, es pot anar a la discoteca però no als pavellóns esportius; es podrà anar al cinema a la fresca a la Casa Rull, però no es pot anar al teatre. Pellicer assegura que la seva prioritat és la salut de la ciutadania i demana paciència.

Pel que fa a un possible rebrot a la tardor, l'alcalde diu que "hem de ser proactius". Per això, des del govern municipal, estan treballant un protocol d'actuació: "un pla d'acció per si de cas hi ha un rebrot. De moment estem en una fase molt embrionària" però la idea, segons explica Pellicer, "estem revisionant tot el que hem fet aquests mesos per intentar fer-ho millor". L'objectiu és ser més efectius en la lluita contra la malaltia, en cas de rebrot, tan en l'àmbit sanitari com també socioeconòmic. 

El debat sobre la seguretat

Davant les darreres informacions al voltant de la zona de la Sardana, l'alcalde assegura que la ciutat "és segura". Ho diu amb les estadístiques com a argument: "l'objectivitat es basa en la sinistralietat i en comparació amb altres ciutats. I malgrat tot, Reus és una ciutat segura". Amb tot, admet que hi ha delinqüència i també incidència de l'incivisme. Una de les principals lluites del batlle des que l'any 2011 es va asseure per pimer cop a la cadira d'alcalde. 

Precisament, a la Sardana, divendres hi va haver una operació policial que va acabar amb vuit detinguts. 

"No estic tranquil"

Pel que fa a un altre dels punts més crítics de l'actualitat del 2020, l'explosió d'IQOXE, Carles Pellicer assegura que "no estic tranquil" per com s'ha gestionat posteriorment l'emergència. Demana més presència a les taules territorials i també la instal·lació de sirenes a Reus que puguin alertar d'un possible incident. 

Entrevista completa

Paraules clau:

Notícies relacionades