Back to top

Reus presenta noves ajudes pels sectors més afectats per la pandèmia

Es tracta d'una moratòria de 6 mesos en el pagament del preu públic de recollida de residus comercials i industrials, i una exempció d'aquest import per l'oci nocturn.

L'Ajuntament de Reus continua amb la seva lluita per pal·liar els efectes de la pandèmia als sectors més afectats de la ciutat. En aquesta ocasió, el consistori ha presentat dues mesures fiscals puntuals que comparteixen el mateix esperit que els plans de reactivació econòmica que l'Ajuntament va presentar per aquests dos anys, i que estan previstes que s'aprovin en el ple del pròxim dia 18.

Es tracta, per una banda, d'una moratòria fiscal de sis mesos en el pagament del preu públic de recollida de residus comercials i industrials. Ho faran modificant el calendari fiscal i donant més marge a les empreses per a fer el pagament. Així doncs, podran pagar del 5 d'octubre al 5 de desembre. Una mesura que té un impacte econòmic de 2,5 milions d'euros. 

L'oci nocturn no haurà de pagar l'impost de recollida de residus

D'altra banda, l'altre sector que es veurà reforçat serà el de l'oci nocturn, qui quedarà exempt d'aquest import durant el 2022, ja que moltes d'aquestes empreses no han pogut obrir o ho han fet de forma interrompuda durant aquest temps. Una mesura que es preveu que benefici al voltant de 30 activitats d'oci nocturn de la ciutat, amb un impacte d'uns 30 milions d'euros. 

Aquestes noves mesures se sumen a les que ja s'han implantat aquests dos anys com l'exempció fiscal de la taxa d'ocupació a la via pública pels restaurants o bars amb terrassa durant els primers tres mesos del 2021 o l'exempció de la taxa de recollida comercial a les activitats econòmiques que van haver de tancar com gimnasos o centres comercials.

Entrevista a Mariluz Caballero

Després que l'Ajuntament de Reus hagi anunciat que aprovarà dues mesures fiscals puntuals per pal·liar els efectes que ha causat la pandèmia als sectors més afectats de la ciutat, hem parlat amb la regidora d'Hisenda al consistori reusenc, Mariluz Caballero. 

Paraules clau:

Notícies relacionades