Back to top

Reus prevé en la lluita contra l'assetjament escolar

ADRIÀ MORTE

L’assetjament escolar, anomenat bullying, s’ha convertit en un dels problemes que més preocupa a professors, pares i mares. A Reus, per tal de conscienciar als alumnes sobre aquesta problemàtica s’esta duent a terme una campanya de prevenció a una dotzena de centres de secundària de Reus. El taller, organitzat pel Casal de Joves, té com a objectiu sensibilitzar a l’alumnat per no ser còmplice ni ignorar les possibles situacions de l’anomenat bullying.

Són alumnes de l’Institut Domènech i Montaner, un dels dotze centres de secundària de Reus que durant aquest mes de febrer i març participa a la campanya de prevenció de l’assetjament escolar als instituts. Un taller, organitzat pel Casal de Joves, que dóna inici amb aquest vídeo.

L’idea de treballar el bullying als instituts sorgeix del projecte EPI jove del Casal de Joves. Aquesta iniciativa permet que periòdicament alguns alumnes voluntaris escullin un àmbit de treball a partir del qual realitzen accions de conscienciació entre els seus companys de secundària i batxillerat. En aquest cas, l’assetjament escolar és un tema que conviu en el dia a dia de les aules.

Aquest és un tema que els instituts ja han treballat en altres moments i permet veure des d’una altra perspectiva què és el que han entès i què no.

Així doncs, cal conscienciar als nois i noies de les conseqüències que pot tenir l’assetjament escolar, no només en les víctimes, sinó en el conjunt de la comunitat educativa i en la resta de la societat.